Sněhové řezy s rybízem
Publikováno 16.07.2018 v 14:05 v kategorii Řezy, přečteno: 34x
Suroviny:Těsto:300g hladké mouky, 100g cukru krupice, 180g másla, 4 žloutky
Náplň: 2 vanilkové pudinky, 1l mléka, 6 lžic cukru krupice, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 800g mraženého nebo čerstvého rybízu
Sníh: 4 bílky, 200g cukru moučky, 1 lžíce kukuřičného škrobu
Postup:Mouku, cukr, máslo a žloutky zpracujeme na hladké těsto. Necháme ho chvíli v chladu odležet. Plech s vyššími okraji vyložíme pečícím papírem, na dno rozválíme těsto, propícháme ho vidličkou a předpečeme při 190°C asi 20 minut. Zatím připravíme pudink, do kterého vmícháme kukuřičný, nalijeme ho na předpečený korpus, rozložíme rybíz, vložíme zpět do trouby a pečeme dalších 15 minut. Mezitím připravíme sníh. Bílky ušleháme dotuha, vmícháme cukr a kukuřičný škrob. Na vrstvu rybízu naneseme bílkový sníh a dopečeme ještě asi 10-15 minut. Koláč před porcováním necháme úplně vychladnout.
Komentáře
Celkem 0 komentářů