Snídaňová nádivka se slaninou a sýrem
Publikováno 15.06.2018 v 11:48 v kategorii Z pečiva, přečteno: 38x
Suroviny: slanina, na kostičky 300 g, vejce 6 ks, mléko 1 a 1/4 hrnku, sůl 1/4 lžičky, černý pepř, starší bageta, na 2cm kostičky 7 hrnků, nastrouhaný čedar 2 hrnky, čerstvá petrželka, najemno nakrájená
Postup: Na vysokém plameni rozehřejte velkou pánev s nepřilnavým povrchem (nebo použijte kapku oleje). Přidejte většinu slaniny (2 lžíce si nechejte na posypání) a orestujte dozlatova. Vyndejte z pánve a odložte na papírový ubrousek. Prošlehejte vejce, mléko, sůl a černý pepř v míse. Kostičky z baget vložte do velkého pytlíku se zipem. Vlijte k nim vaječnou směs, přisypejte 1 a 1/2 hnrku čedaru a hotovou slaninu (nezapomeňte si schovat ty 2 lžíce). Pytlík zavřete a "vmasírujte" vaječnou směs do kostek. Dejte do lednice na 30 minut minimálně (bageta musí směs dostatečně vstřebat). Předehřejte troubu na 180 °C. Kulatou formu na koláč (s odnímatelným dnem)* vymažte lehce olejem. Přendejte nádivku do formy, zarovnejte a upěchujte. Nádivku zasypejte zbylou syrovou slaninou, sýrem a formu zakryjte alobalem. Pečte cca 25 minut, poté sundejte alobal a pečte dalších 10 minut dozlatova. Po upečení nechejte asi 5 minut odležet, než nádivku vyndáte. Nakrájejte a podávejte s čerstvou petrželkou.
* Pokud nemáte kulatou formu s odnímatelným dnem, můžete samozřejmě použít klasický pekáček.
Komentáře
Celkem 0 komentářů