Soté z hlívy a česneku s jarní cibulkou
Publikováno 06.02.2019 v 09:36 v kategorii Houby, přečteno: 66x
Suroviny: 500 g hlívy ústřičné, 4 stroužky česneku, 4 jarní cibulky, 2 lžíce olivového oleje, mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup:Nejprve si očistíme hlívu, odřízneme konce nožiček a větší klobouky natrháme na menší kousky, můžeme je i nakrájet na tenčí plátky. V široké hlubší pánvi s pokličkou si rozehřejeme olivový olej, pak přisypeme houby a prolisujeme 4 stroužky oloupaného česneku a na středním plamenu zhruba 2 až 3 minuty restujeme. Poté stáhneme na nižší výkon, lehce osolíme, promícháme a zakryjeme pokličkou, dusíme zhruba 5 minut, dokud houby nepustí trochu šťávy. Mezitím si nakrájíme na kolečka jarní cibulku. Těsně před podáváním přimícháme polovinu jarní cibulky, dosolíme a dopepříme a chvíli ještě společně podusíme. Podáváme posypané zbylou jarní cibulkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů