Špagety s cuketou z jedné pánve
Publikováno 12.07.2018 v 11:16 v kategorii Těstoviny, přečteno: 31x
Suroviny:Na základní recept:střední cuketa 2 ks, mořská sůl, čerstvé nebo sušené těstoviny, parmazán 100–150 g, česnek 1 stroužek, extra panenský olivový olej 3 lžíce
Na šalvějovou úpravu: čerstvá šalvěj 12 lístků, ghí (přepuštěné máslo) 4 lžíce
Postup: Nastrouhejte omyté cukety na středně silné nudličky. Všechny je dejte do sítka nebo cedníku, lehce posolte (přibližně tak půl lžičkou soli), promíchejte a nechte vykapat. Mezitím dejte vařit velký hrnec se silně osolenou vodou. Italové tvrdí, že hrnec by měl být opravdu velký, aby byl poměr vody ku těstovinám několikanásobný. Alespoň 1 l vody na 100 g sušených těstovin! Já jsem si dovolila recept ještě trošku vyladit šalvějovým máslem. Tedy tento krok můžete následovat, anebo také vynechat. Ve velké pánvi rozpusťte přepuštěné máslo (nepřepuštěné bude také fajn, jen buďte opatrní a nepřepalte ho, můžete pracovat i s olivovým olejem) a přidejte lístky šalvěje. Pomalu smažte, dokud se lístky nestatnou krásně křupavé jako chipsy. Uvolní se nádherné aroma! Lístky opatrně vyjměte z pánve a nechte si je stranou. Potom už nepřidávejte olivový olej, který je v základním receptu uveden. Do velké pánve s šalvějovým máslem (pokud jste nepřeskočili krok 2.) nebo do servírovací mísy s 3 lžícemi extra panenského olivového oleje dejte těstoviny uvařené al-dente, všechny okapané cukety, propasírovaný česnek, parmazán, (chilli) a dobře promíchejte. Můžete ihned servírovat, a pokud se vám líbila šalvějová úprava, zbylo vám 12 lístků křupavé šalvěje. Dejte 3 na vrch každé porce. Podle chuti můžete každou porci ještě vyladit čerstvě mletým pepřem a mořskou solí.
Komentáře
Celkem 0 komentářů