Špagety s omáčkou z červené čočky
Publikováno 29.05.2019 v 14:03 v kategorii Těstoviny, přečteno: 45x
Ingredience: 500 g uvařených špaget, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 kousek čerstvého zázvoru, 1 hrnek červené čočky, 1 mrkev, 1 stonek řapíkatého celeru, 1 plechovka krájených loupaných rajčat, 700 ml zeleninového vývaru, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 50 g parmezánu, 3 lžíce oleje
Postup:Cibuli nakrájejte nadrobno a stroužek česneku prolisujte. Očištěnou mrkev nakrájejte na kolečka a řapíkatý celer na kousky. Zázvor nastrouhejte na jemném struhadle. V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm cibuli. Po chvíli přidejte česnek a nechte ho provonět. Poté přidejte mrkev a celer, vše promíchejte a krátce opečte. Do základu pak vmíchejte propláchnutou čočku, loupaná rajčata a zázvor. Vše promíchejte, osolte, opepřete a zalejte polovinou vývaru. Směs přiveďte k varu. V průběhu vaření občas promíchejte a dolévejte vývar. Když je čočka měkká, omáčku stáhněte z ohně. Podávejte se špagetami, posypané hoblinkami parmezánu. Hotový pokrm můžete na talíři nakonec ozdobit lístky bazalky nebo bylinkami podle chuti.
Komentáře
Celkem 0 komentářů