Špagety se zeleninovým ragú
Publikováno 22.03.2019 v 13:06 v kategorii Těstoviny, přečteno: 38x
Suroviny: mrkev 2 ks, petržel 2 ks, celer 80 g, cibule 1 ks, hlíva ústřičná 100 g, hnědé žampiony 100 g, hrst sušených hub, česnek 2 stroužky, bobkový list 2 ks, tymián 5 snítek, rozmarýn 1 snítka, rajčatový protlak 1 lžíce, červené víno 150 ml, krájená rajčata 390 g, sůl, pepř, třtinový cukr, hrst hladkolisté petržele, máslo 2 lžíce, olivový olej 1 lžíce, špagety 250 g, strouhaný parmazán, k servírování
Postup:Rozehřejte větší pánev. Sušené houby nechte odmočit v misce s vodou. Ve větším hrnci přiveďte vodu k varu, dobře osolte a uvařte špagety podle návodu.Mrkev, petržel a celer zbavte slupky a nakrájejte na kostičky cca 5 x 5 mm. Přidejte na pánev spolu s 2 lžícemi másla a 1 lžící olivového oleje. Restujte na silnějším plameni dozlatova.Cibuli nakrájejte na kostičky, houby očistěte, nakrájejte na plátky, sušené houby zbavte přebytečné vody a vše přidejte restovat na pánev. Ke směsi dejte bobkový list, tymián i rozmarýn. Stáhněte plamen na polovinu a zlehka pokračujte, dokud vše nebude mít krásnou zlatavou barvu. Nakonec přidejte česnek nakrájený nadrobno.Rajčatový protlak dejte na pánev a zarestujte.Zalijte červeným vínem a nechte odpařit všechen alkohol. Vodu z odmočených hub nalijte na pánev a nechte zredukovat na třetinu, abyste zvýraznili chuť.Přidejte krájená rajčata a dochuťte solí, pepřem, případně třtinovým cukrem. Hladkolistou petržel nasekejte nadrobno a zamíchejte do zeleninového ragú.Hotové těstoviny sceďte a na pánvi promíchejte s ragú a podávejte se strouhaným parmazánem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů