Spaghetti alla carbonara s tuňákem a cuketami
Publikováno 24.09.2018 v 14:33 v kategorii Těstoviny, přečteno: 37x
Ingredience: 350 g silných semolinových špaget, 160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji, 3 cukety, 2 žloutky, 1 celé vejce, 4 lžíce čerstvé smetany, 1 čajová lžička strouhaného parmazánu, 40 g extra panenského olivového oleje, sůl a hodně černého pepře
Postup: Přiveďte do varu velké množství vody. Když začne voda vřít, přidejte sůl.Nakrájejte cukety na tenké plátky a osmažte je na pánvi na extra panenském olivovém oleji. Přidejte trochu soli.Do vařící vody dejte špagety a vařte je, až budou ‘al denteʼ. Smíchejte v míse vejce a žloutky se smetanou a parmazánem, přidejte horké cukety, odkapaného tuňáka a poté uvařené slité těstoviny ještě horké. Dobře promíchejte, aby těstoviny vstřebaly omáčku. Doplňte velkým množstvím čerstvě mletého černého pepře a ihned podávejte.
Komentáře
Celkem 0 komentářů