Recepty z rájePřes 1000 receptů

Španělský ptáček

Publikováno 12.06.2018 v 07:28 v kategorii Hovězí, přečteno: 28x

Suroviny: hovězí roštěnec 800 g, sůl, pepř, plnotučná hořčice 2 lžíce, buřty 4 ks, vejce 4 ks, nakládané okurky 10 ks, špek 60 g, velká cibule 2 ks, sádlo 2 lžíce, hovězí vývar 600 ml

Postup: Maso nakrájejte na asi 200 gramové plátky. Jemně je naklepejte, osolte a opepřete. Namažte je z jedné strany slabší vrstvou hořčice, vychází to asi 1 lžíce na plátek. Na každý kousek masa dejte 1/4 podélně nakrojeného buřtu, 1/4 vejce uvařeného natvrdo, 1/4 nakládané okurky, klínek špeku a měsíček cibule. To celé zamotejte, svažte je režnou nití, není potřeba nijak úhledně. Rolády zprudka orestujte na sádle, tak, aby se zatáhly, a přendejte je do pekáčku. Na výpeku orestujte dozlatova zbytek nadrobno nakrájeného špeku a nasekanou cibuli. Pak přidejte zbylé, na malé kostičky nakrájené buřty, okurky a vejce. Vše přendejte k masu do pekáčku, přidejte 2 lžíce hořčice, osolte a opepřete. Podlijte vývarem a pečte přiklopené v předehřáté troubě při 180 °C, asi 2 hodiny. Podle potřeby občas podlijte vývarem. Po upečení ještě dochuťte solí a pepřem. Podávejte buď s rýží, nebo ještě lépe s houskovým knedlíkem.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?