Španělský ptáček
Publikováno 12.09.2018 v 08:56 v kategorii Hovězí, přečteno: 33x
Suroviny: 2 velké tenké plátky zadního hovězího masa, trochu dijonské hořčice, 1 natvrdo uvařené vejce, 1 párek, 2 sladkokyselé okurky, 150 g plátků slaniny, 1 velká cibule, trocha oleje, pár plátků anglické slaniny, drcený kmín, hladká mouka na zahuštění, worcester, sůl a pepř
Postup:Plátky masa naklepeme a z obou stran osolíme, opepříme, z jedné strany je pak potřeme troškou hořčice, naplníme je slaninou, kouskem párku a vejce, okurkou a pak maso zabalíme a zpevníme provázkem nebo kovovými jehlami. V kastrolu rozpustíme zbylou pokrájenou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme masové závitky a zprudka je ze všech stran opečeme. Přilijeme vodu, přidáme sůl, pepř a kmín a pod pokličkou dusíme doměkka. Pak maso vyndáme z vývaru, zahustíme vývar směsí studené vody a hladké mouky a podle chuti přidáme sůl, pepř, worcester a dijonskou hořčici. Servírujeme s rýží.
Komentáře
Celkem 0 komentářů