Recepty z rájePřes 1000 receptů

Spezzatino

Publikováno 12.06.2018 v 07:31 v kategorii Hovězí, přečteno: 27x

Suroviny: olivový olej 3 lžíce, hovězí kližka bez kosti a na kostky cca 900 g, šalotka, pokrájená 2 ks, česnek, nadrobno 2 stroužky, suché bílé víno 1 hrnek, drcená rajčata 2 hrnky, hovězí vývar 1–2 hrnky, sušená směs italských bylinek (bazalka, majoránka, oregano, rozmarýn, tymián) 1 lžička, sůl, pepř, mražený hrášek cca 250 g, brambory, oloupané a na kostky 450 g, hladkolistá petrželka, pokrájená

Postup: V kastrolu rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte po částech maso a orestujte ho dohněda na středně vysokém plameni. Vyndejte z kastrolu a osušte na papírové utěrce. Přilijte zbylý olej, přisypejte šalotku, česnek a restujte doměkka. Přilijte víno a výpek odškrábněte vařečkou ode dna. Přidejte rajčata, 1 hrnek vývaru, bylinky a dochuťte solí a pepřem. Přiveďte k varu a přidejte orestované maso. Zakryjte poklicí a pozvolna vařte asi 1 a 1/4 hodiny – občas promíchejte. Po uplynutí doby přisypejte brambory a vývar, pokud je omáčka příliš hustá. Povařte dalších 20 minut, dokud není maso naprosto měkké. Hrášek přidejte 5 minut před koncem. Dochuťte a zasypejte petrželkou.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?