Špízy z kuřecích jater
Publikováno 12.06.2018 v 09:54 v kategorii Kuřecí, přečteno: 28x
Ingredience: 400 g kuřecích jater, podle potřeby olej, trocha soli a pepře a hot chilli omáčky, 8 lžic majonézy, 1 lžička kremžské hořčice, 100 g uzené slaniny v celku, 1 francouzská bageta, podle chuti čerstvý rozmarýn, 4 listy salátu lollo biondo
Postup: Kuřecí játra propláchneme v cedníku, necháme okapat a potom je nakrájíme na větší dílky. V misce je promícháme s olejem, solí, pepřem a několika kapkami pálivé chilli omáčky. Vložíme do lednice a necháme marinovat alespoň dvě hodiny. Majonézu smícháme s hořčicí a také odložíme do lednice. Slaninu nakrájíme na silnější dílky. Kousky jater a slaninu střídavě napichujeme na špejle a prokládáme snítkami rozmarýnu. Připravené špízy opečeme na pánvi na malém množství oleje nebo je ogrilujeme nad žhavým dřevěným uhlím. Bagetu rozřízneme podélně a příčně na čtyři díly. Opečeme je v toastovači nebo na grilu a potřeme ochucenou majonézou. Na každý kousek bagety položíme list omytého a osušeného salátu, játrový špíz a podáváme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů