Srnčí guláš se žampiony
Publikováno 11.09.2018 v 10:29 v kategorii Zvěřina, přečteno: 31x
Ingredience: 100g žampiónů, 20g slaniny, pepř, kmín, 3 lžíce sádla, 1 středné velká cibule, 500g srnčího masa bez kosti, 200g vepřového masa, mletá sladká paprika, sůl, vývar z kostí, 1/2 kostky masoxu, 40 g kečupu, 1 lžíce kysané smetany, hladká mouka na zahuštění, 1 dl červeného vína
Příprava:Houby dusíme na slanině s pepřem a kmínem. Na sádle osmažíme cibuli, přidáme na kostky rozkrájené maso (srnčí i vepřové), osolíme a dusíme. Když se maso vydusí do tuku, zaprášíme je mletou paprikou, osmahneme a podlijeme vývarem. Po dobu dušení podléváme vývarem z kostí, ve kterém jsme rozpustili půl kostky masoxu. Po změknutí přidáme kečup, kysanou smetanu rozšlehanou s moukou a červené víno. Krátce povaříme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů