Stehna s nádivkou
Publikováno 17.07.2018 v 11:27 v kategorii Kuřecí, přečteno: 37x
Suroviny:1 vejce, 100-200ml mléka, 2 housky, sůl, pepř, muškátový oříšek a karí dle potřeby, 3 žampiony, list kadeřávku, nať ze dvou jarních cibulek, 2 kuřecí stehna, 50g másla, 4 menší brambory, 2 lžíce olivového oleje, ¼ červené papriky
Postup: Rozšleháme vejce s mlékem, osolíme a ochutíme muškátovým oříškem i pepřem. Housky nakrájíme na kostičky a dáme k mléku. Necháme vsáknout a vmícháme kousky žampionů s kadeřávkem a natí z 1 cibulky. Na stehnech vytvoříme nožem kapsu mezi vrchní kůží a masem, kterou naplníme nádivkou. Stehna přendáme do pekáčku, osolíme, posypeme karí a dospod a navrch poklademe plátky másla. Pečeme dozlatova při 200 °C asi 1-1,5 hodiny. Kousky oloupaných brambor uvaříme v osolené vodě. Slijeme, promícháme s máslem a pokrájenou natí jarní cibulky a paprikou. Podáváme ke stehnům.
Komentáře
Celkem 0 komentářů