Recepty z rájePřes 1000 receptů

Strata – slaná žemlovka

Publikováno 17.01.2019 v 13:26 v kategorii Bez masa, přečteno: 33x

Suroviny: zmražený listový nebo sekaný špenát, povolený 1 sáček, velká cibule, nadrobno nakrájená 1 ks, máslo 3 lžíce, starší bílé pečivo nakrájené na kostky 250 g, sýr typu ementál, nastrouhaný 170 g, parmazán, nastrouhaný 60 g, mléko 700 ml, velká vejce 9 ks, dijonská hořčice 2 lžíce, sůl a čerstvě namletý pepř, muškátový oříšek, nastrouhaný

Postup: Ze špenátu vymačkejte vodu a pak ho nasekejte nadrobno. Cibuli osmažte na másle na středním stupni, až zvláční, trvá to asi 5 minut. Osolte ji, opepřete, postrouhejte muškátovým oříškem, smažte ještě minutu, pak přidejte špenát a sejměte z ohně. Zapékací formu vymažte máslem a po dně rozložte třetinu chlebových kostek. Pokryjte třetinou špenátové směsi a posypte třetinou sýrů. Postup zopakujte, poslední vrstvu budou tedy tvořit sýry. Prošlehejte spolu mléko, vejce, hořčici, osolte a opepřete. Stratu přelijte ochuceným mlékem, formu přetáhněte fólií a dejte nejméně na 8 hodin do chladu. Troubu předehřejte na 180 °C. Formu se stratou nechte stát 30 minut v pokojové teplotě, pak ji vložte do trouby a pečte asi 45 až 55 minut na střední příčce trouby až vyběhne, zezlátne a bude propečená.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?