Středovýchodní rýže se ztraceným vejcem
Publikováno 15.06.2018 v 10:26 v kategorii Bez masa, přečteno: 39x
Suroviny: olivový olej 2 lžíce, cibule, nakrájená na kolečka 2 ks, červená čočka 100 g, cukr krupice 1 lžička, balzamikový ocet 2 lžičky, rýže basmati nebo hnědá rýže 250 g, sůl, čerstvě namletý černý pepř, vejce 2 ks, nasekaná čerstvá petrželka
Postup: Rozehřejte olej na velké pánvi a přidejte cibuli. Restujte na nízké teplotě 12–15 minut, dokud nezhnědne. Čočku dejte do hrnce se 300 ml studené vody, přiveďte do varu a napůl zakryté vařte 10–15 minut, dokud se voda zcela neabsorbuje. K cibuli přidejte cukr a ocet, potom zvyšte teplotu a vmíchejte do vařené čočky a rýže. Dochuťte a nechte prohřát a přitom pomalu uvařte ztracená vejce. Rýžovou směs podávejte v miskách, navrch dejte vejce a posypte petrželkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů