Recepty z rájePřes 1000 receptů

Studnický guláš od Péti

Publikováno 15.06.2018 v 11:48 v kategorii Ostatní, přečteno: 27x

SUROVINY:5 silných párků, 4 větší mrkve, 750g brambor, 1 větší cibule, 2 polévkové lžíce gulášového koření, 1 polévková lžíce mleté červené papriky, ½ čajové lžičky kmínu, 1 čajová lžička majoránky, 1 čajová lžička Harmonie chuti (nemusí být), 1 stroužek česneku nebo 1 čajová lžička sušeného česneku, 1 polévková lžíce sádla, sůl, pepř, tekuté polévkové koření

POSTUP: Tento výborný gulášek jsem jedla na táboře ve Studnici, když se tábor připravoval na první nápor dětí. Péťa ho uvařila se svojí maminkou a já ho tam jen ohřívala. Mě, manžela i děti recept nadchnul, že jsem jej zařadila do našeho jídelníčku a musím se s vámi o něj rozdělit. Párky oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, oškrabané brambory nakrájíme na kostičky a mrkev na kolečka. Cibulku krájím na půlkolečka. Do hrnce dáme rozpustit sádlo, na kterém osmahneme cibulku. Když cibule začne zlátnout, tak přidáme pokrájené párky. Minutku párky smažíme s cibulkou a poté je zasypeme mletou paprikou a gulášovým kořením. Promícháme a přihodíme brambory. Vše zalijeme asi 1,5-2l vody (zalívám to horkou, převařenou vodou z konvice), přidáme Harmonii chuti, kmín, osolíme, opepříme a takto vaříme na mírném ohni asi 20 minut (el. sporák č. 4), dokud nejsou brambory a mrkev měkké. Poté gulášek zahustíme. Já používám světlou i tmavou jíšku Knorr, ale můžete i hladkou mouku s vodou nebo strouhaným suchým chlebem. Záleží jen na vás… Guláš dochucuji utřeným česnekem se solí, posypu majoránkou a popř. dochutím trochou tekutého polévkového koření. Dle potřeby ještě osolím. Podávám s chlebem.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?