Recepty z rájePřes 1000 receptů

Sugo Bolognese (Boloňská omáčka podle mojí babičky)

Publikováno 11.06.2018 v 09:49 v kategorii Omáčky, přečteno: 53x

Ingredience: 1,5dcl oleje extra virgin, zelenina na základ (cibule, mrkev, celer), 600g mletého hovězího, 400g mletého vepřového, 200g kuřecích jater, 2 Toulouské klobásy, 2dcl červeného vína, 2 lžíce rajčatového koncentrátu, 1l vlažné vody, 2dcl mléka, muškátový oříšek, sůl a pepř

Postup:Na pánvi s olivovým olejem orestujeme zeleninu nakrájenou na kostičky, přihodíme maso, nejdříve hovězí a vepřové, po chvíli restování přidáme i nakrájená játraa rozdrobenou klobásu. Podlijemečerveným vínem a počkáme pár minut, až se vypaří alkohol. V litru vlažné vody rozmícháme rajčatový koncentrát (hustý protlak)a zalijeme tím masovou směs. Promícháme a necháme vařit alespoň 2 hodiny(3-4 hodiny jsou optimální, aby se maso pořádně vyvařilo a změklo). Na posledních 20 minut přilijeme mléko, dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem, solía pepřem.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?