Sugo Bolognese (Boloňská omáčka podle mojí babičky)
Publikováno 11.06.2018 v 09:49 v kategorii Omáčky, přečteno: 53x
Ingredience: 1,5dcl oleje extra virgin, zelenina na základ (cibule, mrkev, celer), 600g mletého hovězího, 400g mletého vepřového, 200g kuřecích jater, 2 Toulouské klobásy, 2dcl červeného vína, 2 lžíce rajčatového koncentrátu, 1l vlažné vody, 2dcl mléka, muškátový oříšek, sůl a pepř
Postup:Na pánvi s olivovým olejem orestujeme zeleninu nakrájenou na kostičky, přihodíme maso, nejdříve hovězí a vepřové, po chvíli restování přidáme i nakrájená játra a rozdrobenou klobásu. Podlijemečerveným vínem a počkáme pár minut, až se vypaří alkohol. V litru vlažné vody rozmícháme rajčatový koncentrát (hustý protlak) a zalijeme tím masovou směs. Promícháme a necháme vařit alespoň 2 hodiny (3-4 hodiny jsou optimální, aby se maso pořádně vyvařilo a změklo). Na posledních 20 minut přilijeme mléko, dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů