Šunková roláda
Publikováno 15.06.2018 v 11:42 v kategorii Ostatní, přečteno: 21x
Ingredience: vejce slepičí 4 ks, sýr tavený 200 g, máslo 100 g, sýr Niva 100 g, šunka 200 g, sýr Gouda 100 g, paprika kapie sterilovaná 50 g
Postup: Vejce uvaříme natvrdo. Oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s taveným měkkým sýrem a změklým máslem. Sýr nastrouháme nahrubo a zamícháme do žloutků. Vaječné bílky nadrobno nasekáme a přimícháme je do nádivky. Na pracovní desku rozprostřeme alobal dvojmo. Na něj pokládáme plátky šunky tak, aby se okraje překrývaly. Vytvoříme obdélník 30 x 28 cm. Na šunku poklademe tence nakrájené plátky sýra. Na sýr rozetřeme nádivku a poklademe na ni na proužky nakrájenou kapii. Roládu zavineme, zabalíme do alobalu a uložíme na noc do chladničky. Před podáváním alobal odstraníme a roládu nakrájíme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů