Sváteční pečeně na jablíčkách
Publikováno 18.07.2018 v 08:48 v kategorii Vepřové, přečteno: 35x
Suroviny: 8 vepřových kotlet bez kosti, sůl a pepř, 4 lžíce oleje, 3 lžíce másla, 2 menší cibule, 1 lžíce hladké mouky, 250ml cideru, 250ml drůbežího vývaru, 200ml smetany, 2-3 jablka, 1 lžíce hnědého přírodního cukru
Postup:Kotlety osolíme a opepříme z obou stran a na rozpáleném oleji je zprudka osmahneme. Potom je přendáme do pekáčku, zakryjeme alobalem a dopečeme ještě asi 20 minut tak, aby byl měkké. Na pánvičku s vysmahlým tukem přidáme asi polovinu másla a osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, kterou pak zaprášíme moukou. Přilijeme cider, drůbeží vývar a za občasného míchání necháme vše vařit asi 20 minut. Pak přilijeme smetanu, necháme přejít varem a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme je na tenčí klínky. Na jiné pánvičce rozpustíme zbylé máslo a jablka osmahneme. Posypeme je přírodním cukrem a necháme zkaramelizovat. Na hotové kotlety rozložíme jablka, přidáme smetanovou omáčku.
Komentáře
Celkem 0 komentářů