Recepty z rájePřes 1000 receptů

Švestkovo-smetanová omáčka

Publikováno 11.06.2018 v 09:48 v kategorii Omáčky, přečteno: 25x

Ingredience: máslo 50 g, povidla švestková 80 g, voda ½ l, sůl 1 ČL, cukr krystalový 1 PL, skořice mletá 1 ČL, citronová šťáva 30 ml, smetana sladká na vaření 250 ml, mouka hladká 70 g, švestky sušené 80 g, sůl

Postup: V hrnci rozpustíme máslo a přidáme povidla. Za stálého míchání povidla orestujeme a částečně rozpustíme. Přilijeme vodu, přidáme sůl, cukr, skořici, citronovou šťávu a převaříme. K švestkovým povidlům přilijeme smetanu s rozmíchanou moukou. Vaříme do zhoustnutí. Pokud je omáčka příliš hustá můžeme ještě přidat trochu smetany. Uvařenou omáčku odstavíme z ohně a přecedíme ji. Sušené švestky nadrobno nakrájíme a vsypeme je do horké omáčky. Promícháme, podle chuti můžeme ještě dosolit.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?