Švestkovo-smetanová omáčka
Publikováno 11.06.2018 v 09:48 v kategorii Omáčky, přečteno: 25x
Ingredience: máslo 50 g, povidla švestková 80 g, voda ½ l, sůl 1 ČL, cukr krystalový 1 PL, skořice mletá 1 ČL, citronová šťáva 30 ml, smetana sladká na vaření 250 ml, mouka hladká 70 g, švestky sušené 80 g, sůl
Postup: V hrnci rozpustíme máslo a přidáme povidla. Za stálého míchání povidla orestujeme a částečně rozpustíme. Přilijeme vodu, přidáme sůl, cukr, skořici, citronovou šťávu a převaříme. K švestkovým povidlům přilijeme smetanu s rozmíchanou moukou. Vaříme do zhoustnutí. Pokud je omáčka příliš hustá můžeme ještě přidat trochu smetany. Uvařenou omáčku odstavíme z ohně a přecedíme ji. Sušené švestky nadrobno nakrájíme a vsypeme je do horké omáčky. Promícháme, podle chuti můžeme ještě dosolit.
Komentáře
Celkem 0 komentářů