Recepty z rájePřes 1000 receptů

Svěží fazolová polévka s citronem

Publikováno 08.06.2018 v 14:41 v kategorii Polévky, přečteno: 30x

Suroviny: olivový olej 1 lžíce, pórek nakrájený na tenké plátky 2 ks, velká mrkev nakrájená na kostičky 1 ks, řapíkatý celer nakrájený na plátky 1 řapík, česnek jemně nasekaný 2 stroužky, sušený tymián 1 lžička, červená mletá paprika 1 velká špetka, drůbeží vývar 1,2 litru, bílé fazole, scezené a propláchnuté 1 plechovka, čerstvé zelí, na tenké proužky 4 listy, šťáva ze 2 citronů, sůl, hladkolistá petržel, nasekaná

Postup: Ve velkém hrnci rozehřejte olej a smažte na něm pórek, mrkev a celer asi 5 minut, až zelenina trochu změkne. Přidejte česnek a ještě 1 minutu smažte, přidejte koření a vlijte vývar. Uveďte do varu, vsypte scezené fazole a nakrájené zelí. Na mírnějším stupni vařte polévku asi 20 minut. Osolte ji podle chuti a rovněž podle chuti dochuťte citronovou šťávou. Podávejte ji posypanou petrželkou. Dobrá je k ní čerstvá bageta nebo jiné bílé pečivo.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*: