Svěží moučník s citronovou polevou
Publikováno 19.06.2018 v 08:36 v kategorii Moučníky, přečteno: 25x
Ingredience: 2 hrnky polohrubá mouka, 1 kypřicí prášek, 1 hrnek cukr krupice (nejlépe třtinový), 1/2 hrnku nasekané mandle nebo ořechy, 2 lžíce skořice, špetka soli, 2 lžíce kandovaná směs nebo sušené ovoce, 3 hrnky najemno nastrouhaná mrkev, 3 vejce, 3/4 hrnku slunečnicový olej, 1 lžíce rum, máslo na vymazání a strouhanka na vysypání formy
Poleva: šťáva z 1/2 citronu, cukr moučka podle potřeby
Postup: V míse dobře promícháme polohrubou mouku, kypřicí prášek, třtinový cukr, nasekané mandle nebo ořechy, skořici, sůl a kandovanou směs. Poté přidáme najemno nastrouhanou mrkev, vejce, rum a olej. Všechno důkladně promícháme. Těsto nalijeme do máslem poctivě vymazané a strouhankou vysypané kulaté pečicí formy o průměru 26 nebo 28 cm. Pečeme 50–60 minut při 175 °C. Po vychladnutí moučník potřeme citronovou polevou a necháme ztuhnout.
Komentáře
Celkem 0 komentářů