Sýrová bábovka
Publikováno 15.06.2018 v 11:47 v kategorii Ostatní, přečteno: 23x
Ingredience: 50 g másla, 2 žloutky, 1/2 lžičky pepře a soli, 200 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku sušeného droždí, 50 g čedaru, 1 lžíce nasekané petrželky, 100 ml mléka, 150 g ementálu (plátky), podle chuti zelenina, 2 lžíce oleje
Postup: Máslo utřeme se žloutky a solí a pepřem. Přidáme prosátou mouku promíchanou s droždím, jemně nastrouhaný čedar a petrželku. Zalijeme vlažným mlékem a zpracujeme těsto. Dáme ho do olejem vytřené formy a necháme na teplém místě nakynout. Pak zvolna upečeme dozlatova. Bábovku vyklopíme, pokryjeme plátky ementálu a vložíme na minutu do teplé trouby, aby se sýr jen mírně roztavil. Vychladlý věnec položíme na tác a obložíme zeleninou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů