Sýrové scones s jarní cibulkou
Publikováno 15.06.2018 v 11:45 v kategorii Ostatní, přečteno: 34x
Postup:180g hladké mouky,lžičku prášku do pečiva,50g másla,100g strouhané goudy,4 jarní cibulky, 1 vejce, 4 lžíce mléka, sůl a pepř
Postup: V míse jsem promíchala mouku s práškem do pečiva, pak jsem přidala změklé máslo a prsty vytvořila žmolenku. Přisypala jsem sýr, nadrobno nakrájené jarní cibulky, vejce, mléko, přidala trochu soli a pepře a rukama vypracovala lehce drobivé těsto. To jsem na válu rozválela do kulaté placky asi o průměru 20 centimetrů a výšce 5 centimetrů. Placku jsem rozkrájela jako dort na 8 kusů, které jsem rozložila na pečící papír. Scones jsem pekla v troubě předehřáté na 200°C asi 15 minut dozlatova. Pak je nechala vychladnout a přidala jsem je k polévce jako přílohu. Lze je také jíst jen tak, díky sýru a cibulkám mají totiž dostatečně výraznou chuť, nebo je můžete rozkrojit a namazat máslem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů