Táborský vepřový řízek
Publikováno 15.06.2018 v 07:23 v kategorii Vepřové, přečteno: 37x
Ingredience: rostlinný olej, 100 g sýra niva, 100 g sýra gouda, 50 g másla, 650 g vepřové kýty (bez kosti), 100 g anglické slaniny, špetka mletého pepře, špetka mleté sladké papriky, sůl, 50 g cibule
Pracovní postup: Nakrájené řízky naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na horkém oleji doměkka. Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme máslem a opečené řízky do ní naskládáme. Posypeme nastrouhanou nivou, poklademe plátky anglické slaniny, kolečky nakrájené cibule, posypeme strouhaným sýrem, poprášíme paprikou a rychle zapečeme v horké troubě. Příloha: smažené hranolky, opečené brambory, vařené brambory.
Komentáře
Celkem 0 komentářů