Recepty z rájePřes 1000 receptů

Tagliatelle s vepřovým ragú

Publikováno 01.08.2018 v 11:11 v kategorii Těstoviny, přečteno: 36x

Ingredience: 2 lžíce panenského olivového oleje,2 stroužky česneku (rozpůlené), 60g libové slaniny na kostičky,1 malá nadrobno cibule,1 řapík celeru, nadrobno,300–400g vepřové plece (nakrájené nadrobno), 200ml suchého bílého vína, sůl a čerstvě mletý pepř, 1/2–1 lžička sušeného rozmarýnu nebo 1/2–1 lžíce najemno nasekaného čerstvého (podle chuti), 400g sušených těstovin tagliatelle (nebo přiměřené množství čerstvých), 30g parmazánu, nastrouhaného + k podávání, 1 velký biocitron, kůra nastrouhaná (nemusí být), 3 lžíce nasekané hladkolisté petrželky (mohou být i celerové lístky)

Postup: Ve velké hluboké pánvi nebo velkém rendlíku rozehřejte olej s česnekem, až se česnek začne zabarvovat, odstavte a nechte 5 minut stát, pak česnek odstraňte. Vsypte slaninu a 5 minut ji opékejte na mírném ohni. Přidejte cibuli a řapíkatý celer. Nechte je měknout, aniž by se zabarvily, asi 8–10 minut – měly by se spíš dusit. Pokud by se připalovaly, podlévejte vše po lžících vařící vodou. Vmíchejte maso, zesilte oheň a maso orestujte. Podlijte vínem, nechte ho odpařit, opepřete a ochuťte rozmarýnem. Podlijte 200ml vody, přiveďte k varu, zmírněte oheň, přiklopte a zvolna duste 20–25 minut. Pokud by směs příliš vyschla, přidejte trochu vody. Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly hodně al dente (dojdou v ragú). Pak je sceďte a uchovejte přitom trochu vody. Scezené těstoviny ihned přidejte k ragú a promíchejte na mírném ohni. Vmíchejte parmazán. Podle chuti zřeďte trochou vody z vaření těstovin. Vmíchejte citronovou kůru podle chuti a petrželku. Ihned podávejte posypané dalším sýrem.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?