Recepty z rájePřes 1000 receptů

Tandoori květák

Publikováno 15.06.2018 v 10:24 v kategorii Bez masa, přečteno: 30x

Ingredience: jeden větší květák, malý kelímek hutného bílého jogurtu, dva stroužky česneku, kousek zázvoru, dvě cibule, dvě lžíce oleje, dvě lžíce rajčatového protlaku, sůl, chilli, tandoori masala a pepř.

Postup: Květák jsem rozdělila na růžičky a povařila do poloměkka ve slané vodě. Potom jsem jej propláchla studenou vodou a nechala důkladně okapat. Mezitím jsem si v misce smíchala jogurt, drcený česnek a zázvor, sůl, chilli a tandoori masalu. Do vzniklé marinády jsem vložila květák, pořádně jej v ní obalila a nechala odpočinout (ideálně na pár hodin), aby se do květáku natáhly všechny chutě. Pak jsem jej rozprostřela na plech s pečícím papírem a dala do trouby předehřáté na 200°C péct do té doby, než na povrchu pěkně zezlátl (asi 10-15 minut). Ke květáku jsem si připravila smaženou cibuli. Na oleji jsem dozlatova osmažila cibuli nakrájenou na tenká kolečka spolu s protlakem, ke konci vše dosolila, opepřila a přidala špetku tandoori masaly. Na talíř jsem pak naservírovala květák zasypaný cibulkou, a kdybych nezapomněla, zasypala bych ho ještě koriandrem. Jako příloha asi po česku brambory, tradičně rýže nebo placky, my měli kuskus a taky to šlo.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?