Tatarák
Publikováno 16.06.2018 v 17:00 v kategorii Hovězí, přečteno: 29x
Ingredience: Topinky, Červená mletá paprika 1 lžička,Pepř a sůl, Česnek lisovaný 2 stroužky,Žloutek 1 ks,Worchestrová omáčka 1 lžička,Kečup 1 lžička, Šalotka 2 ks, Hovězí maso 300 g
Postup:Kdo by se s tím škrabal! Proto si vytáhneme mlýnek na maso a maso semeleme. A to nejlépe dvakrát za sebou. Je to pak jemnější! Do namletého masa začneme přidávat všechny ingredience: žloutek, najemno nakrájenou šalotku anebo cibulku, hořčici, kečup, omáčku, sůl, pepř a trochu papriky kvůli lepší barvě. Je mi jasné, že nikdy nedochutíme napoprvé, proto přidáváme vše podle chuti. Já osobně „přimáčknu“ jeden stroužek česneku. Prý jsou super i nadrobno nakrájené kapary, ale já je moc nemusím… Nejlépe vidličkou vše promícháme. Uděláme si topinky. Kdo může a chce – na tuku. Nejlepší budou určitě na sádle. Kdo nechce, udělá si je nasucho, v toustovači. Topinky potřeme hojně česnekem, namažeme tatarákem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů