Telecí kýta dušená na houbách
Publikováno 12.10.2018 v 09:48 v kategorii Telecí, přečteno: 42x
Suroviny:4 plátky telecí kýty (jeden asi 150 až 200 g),sůl,pepř,kmín,400 - 500 g lesních hub (nebo žampionů),3 lžíce hladké mouky,sádlo
Postup:Plátky telecího masa velice lehce naklepejte. Osolte a opepřete z obou stran. Houby nakrájejte na plátky.Ve velké pánvi rozehřejte sádlo. Opečte na něm plátky masa, z obou stran. Vyndejte je z pánve a dejte stranou, na talíř. Do pánve teď dejte opékat houby. Ochuťte je solí, pepřem a kmínem. Opékejte pět minut a zalijte trochou vody. Přikryjte poklicí a duste 15 minut.Sundejte poklici, zvyšte teplotu a nechejte odvařit tekutinu. Zaprašte moukou a promíchejte. Na houby vraťte maso, opět přidejte asi dvě deci vody. Promíchejte a nechejte provařit na mírnou teplotu, deset minut, pod poklicí. Občas promíchejte, ať se obsah pánve nepřichytí. Podle potřeby přidejte další vodu. Nakonec můžete (ale nemusíte) zjemnit trochou smetany.
Komentáře
Celkem 0 komentářů