Telecí ossobuco
Publikováno 01.08.2018 v 13:11 v kategorii Telecí, přečteno: 40x
Ingredience:1,2 kg (plátky telecího kolene i s kostí), Mrkev 250 g, Celer řapíkatý 250 g, Cibule červená 300 g, Rajčata 1,2 kg, Červené víno 300 ml, Bobkový list 5 ks, Mouka hladká 50 g, Cukr 50 g, Tymián 10 g, Hovězí vývar 500 ml, Sůl, pepř dle chuti
Postup: Telecí maso osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Ve velkém pekáči rozpálíme olivový olej a na středním plameni opékejte nakrájenou mrkev, řapíkatý celer, cibuli a česnek dozlatova. Vyjměte a dejte stranou. Ve zbylém oleji zprudka opékejte 3–4 minuty maso dohněda. Vraťte do hrnce orestovanou zeleninu a česnek, zalijte vínem a vařte asi 2 minuty. Přidejte vývar, oloupaná a nakrájená rajčata, bobkové listy, cukr, sůl, pár snítků tymiánu a pár proužků citrónové kůry a společně promíchejte. Troubu předehřejte na 180 ºC, pekáč přiklopte a nechte dusit v troubě asi dvě hodiny doměkka, jednou obraťte. Podle potřeby podlévejte. Hotové maso podle chuti dosolte nebo přidejte ještě špetku cukru.
Komentáře
Celkem 0 komentářů