Terinka z bílé čokolády a vlašských ořechů
Publikováno 19.06.2018 v 08:31 v kategorii Moučníky, přečteno: 27x
Ingredience: 2 tabulky bílé čokolády, 1 dl smetany, 2 hrsti vlašských ořechů, 2 vejce, cukr podle chuti
Postup: Vlašské ořechy uvaříme v trošce vody (aby byly ponořené) do měkka. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se smetanou, můžeme ještě podle chuti dosladit cukrem, poté přidáme ořechy a rozmixujeme je. Vzniklou směs nalijeme do menší formy na pečení a pečeme v předehřáté troubě na 130° asi 20 minut. Po upečení necháme terinu vychladnout a dáme do lednice na 4 hodiny. Aby se při vyklopení nerozbila, ponoříme formu do poloviny výšky do horké vody a můžeme bez obav vyklopit. Při podávání ozdobíme celými vlašskými ořechy.
Komentáře
Celkem 0 komentářů