Těstoviny s cuketou, hráškem a jogurtem
Publikováno 02.08.2018 v 11:31 v kategorii Těstoviny, přečteno: 43x
Ingredience: 150 g hustého bílého jogurtu (nejlépe řeckého či domácího), 1 lžička nasekaného rozmarýnu,2 lžíce nasekané bazalky,1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky,50 g strouhaného parmazánu + hobliny k podávání,2 lžíce olivového oleje,1 stroužek česneku (nadrobno),1 malá sušená chilli paprička,300 g malých cuket (podélně na tenké nudličky),100 g mraženého hrášku,mořská sůl,400 g mušliček (conchiglie rigate) nebo jiných krátkých těstovin
Postup:Do jogurtu vmíchejte bylinky a strouhaný parmazán, osolte a nechte při pokojové teplotě 10 minut rozležet. V pánvi na oleji zpěňte česnek a rozdrobenou chilli papričku, trvá to asi 30 sekund. Přidejte cuketu, osolte a míchejte asi 5 minut, až bude cuketa opečená, ale ještě pevná na skus. Potom vsypte hrášek, nechte minutu až dvě prohřát a vypněte. Těstoviny uvařte v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente. Sceďte je a promíchejte s jogurtovou omáčkou. Pak vmíchejte cuketovo-hráškovou směs. Podávejte ozdobené hoblinami parmazánu, případně lístky bazalky.
Komentáře
Celkem 0 komentářů