Těstoviny s hlívou, špenátem a česnekem
Publikováno 06.02.2019 v 09:38 v kategorii Těstoviny, přečteno: 79x
Suroviny: 6 lžic olivového oleje, 3 stroužky česneku, 500 g hlívy ústřičné, 150 g čerstvého špenátu, 500 g těstovin, kůra a šťáva z 1 citronu, 1 lžička mořské soli, čerstvě mletý černý pepř, parmezán na podávání
Postup:Hlívu si očistíme od konců nožiček a nakrájíme na tenčí plátky. Do hrnce dáme vařit dostatek vody na těstoviny. Česnek oloupeme a nožem rozdrtíme. V pánvi si rozehřejeme olivový olej, zhruba 5 lžic, a přidáme česnek, promícháme pánev a dáme stranou mimo plotýnku a česnek necháme do oleje pustit aroma, aspoň půl hodiny – občas zamícháme. Zbytek olivového oleje dáme do jiné pánve, rozehřejeme a orestujeme hlívu na střední výkon, dokud nepustí lehce šťávu, pak přisypeme čerstvý očištěný špenát a dusíme asi 3 minuty, dokud špenát nezavadne. Mezitím si uvaříme těstoviny dle návodu v dostatečně osolené vroucí vodě. Vytáhneme rovnou z hrnce, kde se vařily, vodu nesléváme. Promícháme v pánvi, stáhneme výkon. Z odloženého oleje vyjmeme celé kusy česneku, přidáme citronovou šťávu, kůru, sůl a pepř, zamícháme a společně prohřejeme. Můžeme přidat trochu vývar z těstovin pro krémovější konzistenci. Podáváme posypané strouhaným parmazánem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů