Těstoviny s hráškem a šunkou
Publikováno 11.06.2018 v 14:28 v kategorii Těstoviny, přečteno: 29x
Suroviny: máslo 4 lžíce, jeden 0,5 cm tlustý plátek parmské šunky, nakrájený na kostičky 120 g, malá cibule, nakrájená najemno 1 ks, mražený nebo čerstvý cukrový hrášek 300 g, hladkolistá petžel, nasekaná nadrobno 1 svazek, 450 g sušených nebo 675 g čerstvých špaget (nebo tenkých nudlí linguine), parmezán, najemno strouhaný – k podávání
Postup:Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Na středním žáru v pánvi rozpustíme máslo. Na tuk dáme šunku a cibuli, které za občasného promíchání smažíme asi 10 minut, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme hrášek (ten čerstvý předem povaříme doměkka, což trvá 5 až 10 minut) a pokračujeme, dokud se řádně neprohřeje. Do směsi vmícháme petržel a dochutíme ji solí a pepřem. Mezitím uvaříme těstoviny. U sušené verze se řídíme pokyny na obalu; čerstvé vaříme 30 až 60 vteřin doměkka, avšak na skus. Hotové těstoviny přecedíme a vyklopíme do zahřáté mísy. Přidáme směs z pánve a oboje promícháme. Podáváme v zahřátých polévkových talířích. Vedle dáme na stůl misku s parmezánem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů