Těstoviny s karamelizovanou cibulkou
Publikováno 11.06.2018 v 14:26 v kategorii Těstoviny, přečteno: 23x
Suroviny: krátké těstoviny (červí trubičky, casarecce) 400 g, extra panenský olivový olej 2 lžíce, hotová osmažená cibulka 200 g, ančovičky v oleji, scezené a nasekané nadrobno 6 filátek, sušené drcené chilli papričky 1/2 lžičky, vypeckované olivy (zelené i černé) 90 g, mořská sůl a čerstvě namletý pepř, červený vinný ocet 1 lžíce
K podávání: lístky čerstvého oregana, najemno nastrouhaný parmazán
Postup: Těstoviny uvařte ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou tak, aby byly al dente. Sceďte je a trochu vody z vaření si uchovejte. Zatímco se těstoviny vaří, rozehřejte na středním stupni olej ve velké pánvi. Přidejte osmaženou cibulku, ančovičky, chilli papričku, olivy, sůl, pepř a za stálého promíchávání 4 minuty smažte. Přidejte ocet, uchovanou vodu z vaření a 1 minutu prohřívejte. Omáčku promíchejte s těstovinami a podávejte je posypané lístky oregana a parmazánem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů