Těstoviny s květákovou omáčkou
Publikováno 21.09.2018 v 10:48 v kategorii Těstoviny, přečteno: 37x
Ingredience: 25 g hřiby (sušené),2 lžíce olej (panenský olivový),1 cibule, 4 stroužek česnek,1 lžička bazalka, 1 lžička oregano,½ lžička koriandr, 1/2 lžička paprika (mletá), 100 ml víno (bílé), 400 g květák, 1 lžíce mouka (hladká), 300 ml vývar (zeleninový),3 lžíce protlak (rajský), sůl, pepř (mletý), 400 g těstoviny
Postup:Hřiby nakrájíme. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Orestujeme na olivovém oleji a přidáme bazalku, oregano, koriandr a papriku. Za stálého míchání krátce orestujeme. Poté přidáme houby a zalijeme bílým vínem. Dále přidáme květákové růžičky a hladkou mouku. Protlak rozmíchám ve vývaru a přilijeme do hrnce. Osolíme a opepříme. Necháme probublávat cca 40 minut. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu a můžeme podávat.
Komentáře
Celkem 0 komentářů