Těstoviny s rajčatovou omáčkou a slaninou
Publikováno 11.06.2018 v 14:24 v kategorii Těstoviny, přečteno: 23x
Potřebujeme: těstoviny (dle chuti - penne, špagety), Olej, slanina na opékání, 1 stroužek česneku, středně velká cibule, 4-5 polévkových lžic smetany ke šlehání, cca 300 ml rajčatového protlaku (záleží na množství porcí), tvrdý sýr (dle chuti), sůl, pepř
Postup: Na oleji osmahneme cibuli do zlatova, přidáme nakrájený česnek na malé kousky, promícháme a přidáme nadrobno nakrájenou slaninu. Když je slanina osmažená přidáme rajčatový protlak a přivedeme ho do varu. Přidáme trochu soli a pepře, promícháme a za stálého míchání postupně přidáváme smetanu a opět přivedeme do varu. Na závěr přidáme nakrájený tvrdý sýr a za občasného míchání ho necháme roztát. V druhém hrnci si uvaříme těstoviny a smícháme je s připravenou omáčkou. Pro ještě lepší chuť můžeme přidat i trošku nakrájené bazalky a kukuřici.
Komentáře
Celkem 0 komentářů