Thajská dýňová polévka s kari, chilli a kokosovým mlékem
Publikováno 08.10.2019 v 13:04 v kategorii Polévky, přečteno: 47x
Ingredience: Na polévku: 1 cibule, 1 chilli paprička, 2 lžíce čerstvého zázvoru, 3 lžíce řepkového oleje, 2 lžíce červené kari pasty, 1 dýně hokkaido, 2 stroužky česneku, 900 ml vody, 400 ml kokosového mléka, 1 limetka, 1 lžička soli
K podávání: 1 hrst dýňových semen, 1 hrst pražených nesolených arašídů, chilli koření, čerstvý koriandr
PostupDýni rozpulte, vydlabejte zrníčka a pokrájejte na kostky. Na řepkovém nebo kokosovém tuku nechte zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli, zázvor a chilli papričku.Přidejte dýni, nasekaný česnek a libovolnou kari pastu nebo asi lžíci kari koření. Ještě chvíli restujte, až se koření rozvoní, poté osolte, zalijte kokosovým mlékem (to můžete vynechat, viz Tip) a vodou a pod pokličkou vařte asi 20 minut doměkka.Mezitím si můžete opražit tykvová či dýňová semínka nebo arašídy se špetkou kari, kterými polévku posypejte, aby byla výživnější.Měkkou dýni poté tyčovým mixérem rozmixujte a dochuťte limetkovou nebo citronovou šťávou. Podávejte s opraženými semínky a buráky, čerstvým koriandrem, chilli a další limetou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů