Thajské kuřecí kari
Publikováno 30.04.2019 v 08:18 v kategorii Kuřecí, přečteno: 28x
Ingredience: 600 g kuřecích prsou300 g zelených fazolek, 1 ks červené papriky, 2 lžíce jemné, červené kari pasty, 8 ks kešu ořechů, 300 ml kokosového mléka, 300 ml kuřecího vývaru, 2 lžíce rybí omáčky, 1 lžíce limetkové šťávy, 1 lžička hnědého cukru, 4 lžíce rostlinného oleje, 0.5 lžičky soli
Postup: V hrnci přiveďte k varu kokosové mléko a vmíchejte kari pastu. Přilijte vývar, přidejte rybí omáčku, fazolky, na kostičky nakrájenou papriku a vařte 5 minut. Dochuťte solí, limetkovou šťávou a cukrem. Kuřecí maso nakrájejte na silnější proužky a maso orestujte ze všech stran na oleji. Orestované maso (bez oleje) přidejte k fazolkám a vařte, až je maso zcela měkké. Kari podle chuti osolte. Před podáváním posypte nasekanými kešu ořechy.
Komentáře
Celkem 0 komentářů