Tiramisu s karamelovými sušenkami a máslovým karamelem
Publikováno 19.06.2018 v 08:30 v kategorii Moučníky, přečteno: 25x
Suroviny: cukr krupice 150 g, smetana ke šlehání (33 % tuku) 200 ml, slané máslo 80 g, vejce 2 ks, mascarpone 125 g, karamelové sušenky Lotus 100 g
Postup: Nejprve připravte karamel. Rozpusťte cukr v pánvi a nechte ho zabarvit do zlatohněda. Stáhněte pánev z plamene a pomalu vlévejte smetanu. Stále míchejte a vraťte pánev na hořák. Přidejte máslo nakrájené na kousky a stále míchejte, aby byla směs krémovitá. Nechte zchladnout. Připravte tiramisu. Oddělte žloutky od bílků, vyšlehejte sníh z bílků a dejte stranou. Smíchejte mascarpone se žloutky do hladkého krému. Opatrně vmíchejte do sněhu a dejte do chladničky. Nalejte polovinu vychladlého máslového karamelu do skleničky. Sušenky Lotus Biscoff rozlámejte na kousky a zatlačte je do karamelového krému. Vrstvu sušenek překryjte pěnou s mascarpone. Vrstvení opakujte a nechte vychladit, aby dezert ztuhnul.
TIP: Zbytek karamelu si ponechte, kdyby si někdo chtěl přidat.
Komentáře
Celkem 0 komentářů