Recepty z rájePřes 1000 receptů

Tolumbichki

Publikováno 15.06.2018 v 10:23 v kategorii Bez masa, přečteno: 37x

Suroviny: hladká mouka 185 g, tvaroh v kostce 1 ks (250 g), vejce 2 ks, ocet 1 lžíce, jedlá soda 1/2 lžičky (4 g), špetka soli, řepkový olej na smažení


Sirup: cukr krupice 300 g, voda 600 ml


Postup: Ze všeho nejdřív začněte připravovat sirup. Do hrnce dejte cukr s vodou a na středním plameni nechte vařit. Jeho příprava trvá asi 30–35 minut. Sirup se lehce zredukuje, ale nebude hustý. Do vyššího hrnce nalijte dostatečné množství oleje a nechte ho rozehřát. Do mísy prosejte mouku, kterou smíchejte s jedlou sodou a solí. Přidejte vejce, tvaroh a nakonec ocet. Ručně vypracujte těsto, které dejte do jednorázového cukrářského sáčku s vroubkovanou špičkou. Následující činnosti je dobré dělat s posilou. Jeden člověk drží sáček kolmo nad hrncem a mačká ho, druhý odstřihává kousky těsta přímo do hrnce. Jakmile hrnec zaplníte, chviličku počkejte a poté tolumbichki obracejte. Smaží se malou chviličku, jakmile jsou zlatavé z obou stran, vyndávejte je na talíř, na který dejte papírovou utěrku. Nechte okapat. Takto postupujte, dokud nespotřebujete všechno těsto. Jakmile máte sirup hotový, naskládejte tolumbichki do zapékací mísy a zalijte je sirupem. Nechte je takto 30 minut a poté vyndejte na čistý talíř.



Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?