Tomato keftedes
Publikováno 21.08.2018 v 11:12 v kategorii Bez masa, přečteno: 49x
Suroviny: zralá soudková rajčata 400 g, najemno nasekaná máta 1 a 1/2 lžíce, sušené oregano 1 lžička, sůl 1 menší lžička, hladká mouka 90 g, kypřicí prášek 1 lžička, olivový olej vhodný na smažení, řecký jogurt a extra panenský olivový olej na podávání
Postup:Rajčata rozpulte, prsty vymačkejte semínka a dužinu nakrájejte na malé kostičky.Nakrájená rajčata v misce promíchejte s najemno nasekanou mátou, oreganem, 80 ml vody a 1 lžičkou soli. V jiné misce smíchejte prosátou moukou s kypřicím práškem a poté vše zapracujte k rajčatům. Mělo by vzniknout hustější těstíčko.V pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte zhruba 5 cm vysokou vrstvu oleje. Poté ztlumte plamen na střední stupeň, naolejovanou lžící naberte těsto a vlijte do oleje. Smažte ze všech stran dozlatova. Usmažené karbanátky zbavte přebytečného oleje na papírové utěrce. Podávejte s řeckým jogurtem, který lehce zakápněte (ideálně řeckým) extra panenským olivovým olejem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů