Třešňová bábovka s vaječným likérem
Publikováno 15.06.2018 v 14:55 v kategorii Bábovky, přečteno: 43x
Ingredience: 4 vejce, 250 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 250 ml smetany, 50 ml vaječného likéru, 80 g mletých ořechů, 250 g hladké mouky, 1 kypřicí prášek, 200 g třešní, na formu tuk a hrubá mouka, trocha cukru moučky
Postup:Vejce prošleháme s cukry do pěny, přidáme smetanu, vaječný likér, jemně mleté vlašské ořechy, po částech hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem a vše vymícháme na lité těsto.Třešně omyjeme, osušíme, odstraníme stopky i pecky. Formu na bábovku vymažeme olejem, vysypeme hrubou moukou a nalijeme vrstvu těsta. Potom rozložíme vrstvu třešní a takto pokračujeme, dokud máme suroviny. Pečeme v troubě předehřáté na teplotu 180 °C přibližně hodinu. Jestli je bábovka už upečená, můžeme zkusit špejlí. Hotovou ji vyklopíme z formy a pocukrujeme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů