Třešňový návrat do minulosti
Publikováno 15.06.2018 v 14:55 v kategorii Moučníky, přečteno: 33x
Ingredience:750 g třešní, 3 vejce, 60 g hladké mouky, 125 g práškového cukru, 125 g smetany ke šlehání, 1 dl mléka, 2 špetky soli, 1 dl třešňového likéru Kirsch (použít můžete i jiný likér)
Postup: Troubu předehřejte na 190 stupňů Celsia. Třešně omyjte, zbavte stopek, ale nevypeckujte. Nasypte je do zapékací mísy. V misce metličkou rozšlehejte vejce s práškovým cukrem. Až směs slabě pění, přidejte mouku a sůl. Metličkou prošlehejte a přilijte smetanu a likér. Důkladně promíchejte a pak přilijte mléko. Opět promíchejte. Vytvoříte řídký krém, který nalijte na třešně. Vložte do předehřáté trouby a pečte asi 30 minut. Pak teplotu zvyšte na 200 stupňů Celsia a nechte ještě asi 15 minut péct. Clafoutis se zbarví do světlehněda a zhoustne. Píchněte nožem do těsta, když ostří zůstane suché, je hotovo. Vyjmeme z trouby a necháme vystydnout. Podáváme na konci oběda nebo ještě lépe ke svačině. Nemáte-li třešňový likér po ruce, zkuste použít jakýkoliv jiný likér. My jsme vyzkoušeli likér z čínského pomeranče dovezený z Korfu, kde se prodává pod názvem Kumquat.
Komentáře
Celkem 0 komentářů