Recepty z rájePřes 1000 receptů

Tvarohová bábovka s marcipánem

Publikováno 18.01.2019 v 13:51 v kategorii Bábovky, přečteno: 36x

Suroviny: polohrubá mouka 150 g, cukr krupice 80 g, domácí vanilkový cukr 2 lžičky, povolené máslo 100 g, prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky, plnotučný tvaroh ve vaničce 100 g, mléko 150 ml, vejce pokojové teploty 2 ks, marcipán (nastrouhaný nahrubo) 50 g, špetka soli, pár kapek vanilkového extraktu, kandované ovoce (nemusí být) 50 g, máslo na vymazání formy, polohrubá mouka na vysypání formy, cukr moučka na poprášení po upečení

Postup: Formu vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 °C. V jedné míse smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva. Ve druhé míse vyšlehejte oba druhy cukru s máslem. Postupně zašlehejte obě vajíčka a plnou lžičku mouky (která je smíchaná se solí a práškem do pečiva), aby se těsto nezdrclo. Přidejte mléko, tvaroh, vanilkový extrakt, nastrouhaný marcipán a kandované ovoce (nemusí tam být, záleží na vaší chuti). Pečte 45 minut. Na posledních 10 minut snižte teplotu v troubě na 160 °C a bábovku přikryjte alobalem, aby se nespálila. Doporučujeme zohlednit zkušenosti s vlastní troubou. Jakmile je bábovka upečená, nechte ji ve formě trochu vystydnout, poté ji vyklopte a zaprašte moučkovým cukrem.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?