Tvarohové lívanečky
Publikováno 15.06.2018 v 09:48 v kategorii Sladké jídla, přečteno: 19x
Ingredience: 1 tvaroh, 4 vejce, olej na smažení, 3/4 hrnku mouka polohrubá, 1/2 prášek do pečiva, 20 lžic mléko, šlehačka podle chuti, džem na potření
Postup: Tvaroh, mléko, mouku, prášek do pečiva a vejce smícháme ve větší míse. Mělo by vzniknout středně husté těsto. Na pánvi necháme rozehřát olej. Pomocí lžíce nabíráme těsto a smažíme. Usmažené lívanečky necháme chvíli na papírovém ubrousku, aby vsákl tuk a lívanečky nebyly příliš mastné. Potřeme je džemem nebo marmeládou a můžeme dozdobit šlehačkou.
TIP: Lívanečky podáváme nejlépe s kompotem. Pokud je chceš opravdu hezky upravit, na šlehačku můžeš naaranžovat třešničku, kousky nastrouhané čokolády nebo rozinky.
Komentáře
Celkem 0 komentářů