Tvarohové řezy se skořicovou drobenkou
Publikováno 15.06.2018 v 14:52 v kategorii Řezy, přečteno: 28x
Ingredience: na korpus: 150 g rozemletých sušenek, např. bebe, 50 g krupicového cukru, 90 g másla, rozehřátého, 1 PL mleté skořice
na skořicovou polevu: 55 g másla, ½ PL skořice, 100 g hnědého třtinového cukru, ¼ ČL vanilkového extraktu, 1 PL hladké mouky
na náplň: 450 g tučného tvarohu, pokojové teploty, 1 vejce, 65 g krupicového cukru, 2 ČL vanilkového extraktu
Postup: Troubu předehřejeme na 180°C a čtvercový plech na pečení (vel. 21x21 cm) vyložíme alobalem nebo pečícím papírem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval. Smícháme sušenky s cukrem a máslem, vtlačíme na dno připraveného plechu a pečeme 5 minut. Troubu necháme zapnutou.
skořicová poleva: V malém hrnci smícháme máslo, skořici a hnědý cukr. Vaříme na mírném stupni, dokud se máslo nerozpustí a suroviny se nespojí. Vmícháme mouku a vanilku.
tvarohová náplň: V míse kuchyňského robotu ušleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme tvaroh a vanilku, ušleháme dohladka. Nalijeme na upečený korpus, uhladíme. Navrch nalijeme skořicovou polevu a různě špičkou nože nebo vidličkou točíme (děláme různé vzorce, spirály), aby se poleva dostala pod tvarohovou náplň. Pečeme 20 minut. Necháme vychladnout cca 2 hodiny při pokojové teplotě, následně přikryjeme fólií a necháme vychladit v lednici, alespoň 3 hodiny, ideálně přes noc. Před podáváním řezy nakrájíme na 9 - 12 kusů - podle velikosti (vyndáme bez problému z formy tak, že chytneme dva protilehlé konce pečící papíru a nadzvedneme), při každém řezu si nůž očistíme. Uchováváme v lednici.
Komentáře
Celkem 0 komentářů