Tvarohovo-ovocný koláč
Publikováno 24.10.2018 v 08:01 v kategorii Koláče, přečteno: 38x
Suroviny:Těsto: 250 g polohrubá mouka, 1 ks prášek do pečiva necelý, 1 ks vanilkový cukr, 120 g cukr krupice, 150 g máslo, citronová kůra dle chuti
Náplň: 250 g měkký tvaroh, 6 lžíce mléko, 1 lžíce vanilkový pudink, 3 lžíce cukr krupice dle chuti a sladkosti ovoce, 300 g jablka, hrušky, švestky, broskve, meruňky, třešně, borůvky
Postup: Do remosky nebo koláčové (dortové) formy cca 23 cm, kterou vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem si nasypeme asi 65% procent vytvořeného drobenkového těsta, které na dno dlaní umačkáme. Drobenkové těsto si připravíme tak, že všechny sypké ingredience společně se změklým máslem prožmouláme v prstech na drobenku. Na umačkané drobenkové těsto si nandáme náplň umíchanou z tvarohu, mléka, cukru a pudinku do krémové konzistence a na náplň poskládáme ovoce dle vlastního výběru a sezony. Použít můžeme jak čerstvé, tak i okapané kompotované. Ovoce zasypeme zbylým těstem - drobenkou. Remosku zaklopíme, zapneme a pečeme cca 25 - 30 minut dozlatova. Jinak koláč vkládáme do předehřáté trouby na 170 a pečeme taktéž, dozlatova. Koláč je po upečení křehčí a křupavější, do druhého dne zvláční a proleží se.
Komentáře
Celkem 0 komentářů