Recepty z rájePřes 1000 receptů

TYMIÁNOVÉ KULIČKY V RAJČATOVÉ OMÁČCE

Publikováno 15.06.2018 v 08:59 v kategorii Mleté maso, přečteno: 27x

Ingredience: Na kuličky: 1 rohlík (nejlépe z předchozího dne), 1 cibule, 500 g mletého hovězího, 1 polévková lžíce ostré hořčice, 1 vejce (M), 4 čajové lžičky čerstvého tymiánu (nebo 2 čajové lžičky sušeného), sůl, pepř, 100 g sýru feta, 1 polévková lžíce oleje

Na rajčatovou omáčku: 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 polévková lžíce olivového oleje, 1 konzerva (450 g) celých rajčat, 100 g sušených brusinek, sůl, pepř

Postup: Namočte rohlík zhruba na 10 minut do vody. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kostičky. Mleté hovězí zpracujte s cibulí, hořčicí, vejcem, tymiánem, solí a pepřem. Rozdrobte sýr feta. V prstech vymačkejte rohlík. Obojí přidejte do mletého hovězího a zpracujte na hladké těsto. Z masového těsta vytvořte navlhčenýma rukama masové kuličky. V nepřilnavé pánvi na smažení rozehřejte olej. Masové kuličky smažte zhruba 10 minut. Na omáčku oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je na malé kostičky. Smažte je v horkém olivovém oleji do zlatova. Přidejte rajčata a nechte asi 3-5 minut podusit. Do omáčky vmíchejte cranberries. Krátce prohřejte a ochuťte solí a pepřem. Naložte masové kuličky na talíř společně s omáčkou. Podávejte s kuskusem nebo vařenými bramborami. Od září od ledna lze namísto sušených použít čerstvé brusinky. Poduste 125 g čerstvých brusinek s rajčaty a 1-2 polévkovými lžícemi hnědého cukru.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?