Uzená česnečka
Publikováno 08.06.2018 v 14:35 v kategorii Polévky, přečteno: 20x
Ingredience: 1,5 l vývaru z uzeného masa, 10 dkg uvařeného uzeného masa, 1 syrové vejce, 1 mrkev, 5 dkg paprikové libové slaniny (plátky), 2 brambory, 1 cibule, 5 stroužků česneku, dle chuti sůl, pepř, sádlo
Příprava: Do hrnce dáme lžíci sádla, necháme rozpálit, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek. Uvařené uzené maso nakrájíme na malé kostičky a paprikovou slaninu na jemné nudličky. Přidáme vše k základu a necháme chvilku orestovat. Brambory nakrájíme na drobné kostičky a malou mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme do hrnce a zalijeme vývarem z uzeného masa. Vaříme, dokud brambory nejsou měkké a poté rozkvedláme do ještě vařící polévky jedno syrové vejce a můžeme podávat. Polévku můžeme případně ještě dochutit solí, pepřem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů